גראנטס - GRANTS
בהכנת הוויסקי המעורבב יש למאסטר בלנדד תפקיד מכריע ביותר. נסיונו, מיומונותו, כישוריו וידיעותיו, באים לידי ביטוי בכל שלב. המאסטר בלנדד חייב לשלוט בסוגי הוויסקי השונים מאחר והוא עובד עם עשרות סוגי וויסקי בו זמנית. הויראטוזיות שלו היא להכיר ולצפות את התגובות של כל אחת מהפורמולות אותן הוא רוקח. הוויסקי המעורבב מורכב %02 - %05 וויסקי לתת נקי, ומ- %05 - %08 וויסקי מעורבב מסוגים ומיצרנים שונים, אותם בחר המאסטר בלנדד - מי בשל טעמו, מי בשל צבעו ומי בשל הארומה המיוחדת שהוא מעניק למוצר הסופי. עבודת המאסטר בלנדד מורכבת מאוד, ולעיתים, על מנת ליצור העירבוב המושלם, משתמש המאסטר בלנדד בכ - 06 סוגים שונים של וויסקי. לאחר שהמאסטר בלנדד החליט על הפורמולה, מועברים כל המרכיבים לכלי עירבוב גדולים מנירוסטה, בהם מעורבבים ע"י לחץ אויר. לאחר העירבוב מועברת התערובת לחביות עץ אלון אדירות מימידים, בהם התמזגו המרכיבים מינימום 6 חודשים, עד לחיתון הטעמים. אם נתקלתם בתווית המציינת הדגיל הוויסקי המעורבב, חשוב שתדעו שזהו גילו של צעיר הוויסקים שהיו בתערובת, ושרב האחרים מבוגרים יותר.