ליקר תמבוסס על תמציות עץ תפוחים ועץ מייפל המיובאות מקנדה במושרים יחדיו באלכוהול המזוקק מדגנים מקומיים הגדלים בגרמניה מזה 85 שנים. ליקר תפוחים איכותי המיוצר במחוז תורינגיה שבגרמניה, מכיל 41% אלכוהול.
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה נחשבת לחלק חשוב מחוויית שתיית האבסינת, עד כדי כך שהיא הפכה לפולחן הכולל אף כפות אבסינת ואבזרים ייעודיים אחרים. טעמו של האבסינת דומה לזה של ליקר-עשבים, מריר קמעא אך מורכב, על שום תוספת עשבים רבים ומגוונים.
על-פי רוב גוונו של האבסינת ירקרק (באופן טבעי, או כתוצאה מתוספת צבעי-מאכל) והוא זוכה תכופות לכינוי la Fée Verte (הפיה הירוקה). בשל אחוז האלכוהול הגבוה וריכוזי השמנים שבו, האבסינתרים (לוגמי האבסינת) נוהגים למהול מנת אבסינת ב-3-5 מנות מי-קרח (כלומר, בערך 17-25% אבסינת), דבר הגורם למשקה להיעכר, דבר המכונה 'לאוצ'ינג'; תכופות, המים הנוספים אף משמשים להמסת סוכר שנשפך למשקה, להמתקתו. ההכנה נחשבת לחלק חשוב מחוויית שתיית האבסינת, עד כדי כך שהיא הפכה לפולחן הכולל אף כפות אבסינת ואבזרים ייעודיים אחרים. טעמו של האבסינת דומה לזה של ליקר-עשבים, מריר קמעא אך מורכב, על שום תוספת עשבים רבים ומגוונים.
זהו הליקר האלכוהולי הראשון בעל ארומת טופי המשולב בוודקה איכותית, אשר ידוע בכל העולם בשל מתיקותו היחודיית. הוא מכיל 17% אלכוהול. צורת הגשה : בכוס אולדפאשן נקי או עם תוספת קרח או כתוספת לקפה.
הלא הוא האפטרשוק.האפטרשוק המקורי הנו ליקר קינמון המיוצר בארה"ב ומכיל 40% אלכוהול. ייחודיותו של משקה זה הנה שלאחר לגימתו נוצרת הרגשת חום רב בגרון ולאחר נשימה קלה הרגשת קור רב בגרון, ומכאן שמו – "אפטר שוק". צבעו אדום, וגם אותו נשתה קפוא ובלגימה אחת. בנוסף, ישנם עוד 2 טעמים למשקה זה – הכחול בטעם הדרים והירוק בטעם מנטה, אולם הקינמון הוא המומלץ, וגם המפורסם והנפוץ יותר.
לימונצ'לו הינו ליקר לימונים שמקורו בדרום איטליה, במיוחד באזור מפרץ נאפולי וחופה של אמלפי, אך הוא מצוי גם בסיציליה ובסרדיניה. הליקר מיוצר מקליפות לימונים בתוספת אלכוהול, מים וסוכר ויש המוסיפים גם מיץ לימון. הלימונצ'לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ'לו ביתי לאחר הארוחה. נהוג להגיש את הלימונצ'לו קר עד קר מאוד.
ליקר מלון המיוצר בצרפת ומכיל 20% אלכוהול. המידורי הראשון יוצר ביפן בשנת 1964, אך היה מעט שונה מזה שאנו מכירים היום. בשנים אלו, עמל המפעל על שיפורו של המוצר והתאמתו לשוק העולמי. ב-1971 ערך איגוד הברמנים הבינלאומי את התחרות הקוקטיילים השנתית שלו בטוקיו. בזמן שהותם של המארגנים ביפן, נערך להם סיור במפעל חברת סנטורי. תוך כדי הסיור משך את תשומת ליבם ליקר חדש בפיתוח, שהיה ירוק עז ובטעם מלון שלא נראה כמותו עד אז. החברה שראתה את התעניינותם הרבה של הברמנים שקדה במרץ וב-1978 השיקה לראשונה את המוצר בארה"ב. מיוצר ע"י השרייה של מילונים טריים באלכוהול. כל תהליך הייצור לוקח כחודש ימים ונוסחתו המדויקת היא סוד שמור של החברה. משמעות השם מידורי ביפנית הוא "ירוק". מיוצר ע"י סנטורי, קונצרן המשקאות הגדול ביותר ביפן.
הלא הוא האפטרשוק.האפטרשוק המקורי הנו ליקר קינמון המיוצר בארה"ב ומכיל 40% אלכוהול. ייחודיותו של משקה זה הנה שלאחר לגימתו נוצרת הרגשת חום רב בגרון ולאחר נשימה קלה הרגשת קור רב בגרון, ומכאן שמו – "אפטר שוק". צבעו אדום, וגם אותו נשתה קפוא ובלגימה אחת. בנוסף, ישנם עוד 2 טעמים למשקה זה – הכחול בטעם הדרים והירוק בטעם מנטה, אולם הקינמון הוא המומלץ, וגם המפורסם והנפוץ יותר.