Lambrusco הוא זן ענבים איטלקי, שנתן את שמו ליין מוגז בשיטה טבעית, עדין מאוד, שהאיטלקים מכנים "פריזנטה", כלומר מבעבע עדין. הוא מאוד פופולרי באיטליה - וכדאי לכם לנסות אותו גם כאן.
יין מבעבע ב"שיטה טבעית" אומר שהבועות שביין נוצרות על ידי תסיסה של שמרים, ולא על ידי דחיסה של גז (כמו במשקאות קלים, למשל). גודל הבועות בלמברסקו קטן יותר מזה של יינות מבעבעים בשיטת שמפן. ההבדל הוא בכך שהתסיסה בשמפן היא בבקבוק, ואילו ביינות מבעבעים כמו למברוסקו, התסיסה היא במכלים, והביקבוק הוא של יין תוסס.
הלמברוסקו הוא יין במחיר שווה לכל נפש, קל יותר באלכוהול ולא רק בטעם. במשך שנים הוא היה אחד היינות הפופולריים ביותר בארצות הברית, וליווה הרבה מאוד ארוחות צהריים קלות, מסיבות יום העצמאות וסתם מסיבות ברביקיו קיציות, כמו שהאמריקאים אוהבים לערוך. גם אצלנו הוא יתאים לאותן מטרות ממש, ואם אתם יוצאים לאיזו פיצריה באחד הערבים, היין הזה יתאים ביותר. קחו איתכם בקבוק. שלל סוגים של יינות למברוסקו - לבנים, יינות רוזה ורודים ואפילו יינות למברוסקו אדומים – תוכלו למצוא במחלקות היין והמשקאות הגדולות בכל סניפי טיב טעם. הגישו קר, אבל לא קר מדי, כדי שתוכלו להנות משלל הטעמים.