לריוס - LARIOS
750ml
ג'ין, 40% אלכוהול.
מקום הייצור: מלגה, ספרד.
רקע: משפחת לריוס רכשה ב 1916 את אחד היקבים המפורסמים במלגה, ספרד.
ב- 1933 הרחיבה המשפחה את עסקיה והחלה לייצר ולשווק את ג'ין לריוס.
תהליך הייצור: מיוצר על פי השיטה האנגלית המסורתית ותוך כדי הקפדה על שימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד. מספר צמחים, שבניהם ערער, כוסברה, קליפות לימון ותפוז, גרניום ושקדים, מושרים במשך מספר שבועות בתוך אלכוהול טהור. לאחר מכן, עובר האלכוהול זיקוק נוסף ומשם נכנס לתקופת התיישנות ועידון בחביות עץ אלון .
עובדות חשובות: מ-1980 הפך ג'ין לריוס להיות בין המובילים בעולם, ולנמכר ביותר בספרד בפרט (52% מהשוק). ב-1997 רכש קונצרן המשקאות הענק פרנו ריקארד את זכויות המותג וכתוצאה מכך קפצו מכירותיו בעולם.
ספרד היא המדינה הצורכת את כמות הג'ין הגדולה ביותר בעולם לנפש. 60% מצריכת הג'ין בספרד היא עם תוספת של קולה.
איך שותים: בעיקר עם טוניק, עם קרח ומעט לימון, כבסיס לקוקטיילים.