גורדון - GORDONS
700ml
מותג הג'ין המוביל והנמכר בעולם נוסד ב-1769 בלונדון על ידי סקוטי בשם אלכסנדר גורדון .
ההקפדה על איכות הזיקוק באביק זיקוק היתה אחד מאבני הדרך של גורדון מעוד מזקקים ספורים בימים ההם בדרך ליצירת סגנון הג'ין הנפוץ כיום הלונדון דריי ג'ין. באותה תקופה רוב היצרנים יצרו ג'ין לא מזוקק היטב, לא טהור ובעל טעמי לוואי שכדי להסוות אותם הוסיפו למוצר סוכר. הג'ין של גורדון בזכות איכותו וטהורותו לא נזקק לתוספת הסוכר וכך נוצר סגנון הג'ין היבש המוכר London Dry Gin.
במהלך המאה ה-19 עסקיו של גורדון שגשגו והוא הפך לספק הכמעט בלעדי של המושבות הבריטיות ושל כוחות הצבא (ג'ין וטוניק נודע כתרופה אפקטיבית נגד מלריה - בטוניק, ולא הג'ין).
בשנת 1898 נוצרה שותפות בין חברת גורדון למזקקת ג'ין דומה אחרת, טנקרי (Tanqueray) ובכך הפכה לחברה עולמית כאשר את מירב ההצלחה בארצות הברית למשל קוצר הטנקרי.
גורדון נושא את תו המלוכה ונחשב כספק בלעדי לחצר המלוכה כאשר מונה על ידי המלכה אליזבת והמלכה האם. ראש חזיר הבר המונצח על התווית הינו הסמל ההיסטורי של קלאן גורדון.
מומלצת בדרך הקלאסית עם טוניק או עם מיץ תפוזים.
ג'ין (אנגלית: Gin) הוא משקה אלכוהולי חסר צבע ממשפחת המשקאות הלבנים המופק באמצעות התססה וזיקוק של דגנים.
אין יודעים בוודאות מי יצר לראשונה את הג'ין (בדומה למרבית המשקאות האלכוהוליים), אך יש המשערים כי נוצר לראשונה על ידי הרופא והמדען (כימאי, פיזיולוג ואנטומאי) פרנציסקוס סילביוס מהולנד. הג'ין הוא פיתוח של משקה ההולנדי עתיק יומין בשם "חנייבר" או "ינייבר" (ערער), אשר טעמו העיקרי הוא כטעם הערער, ממנו מופק המשקה. עדיין ניתן להשיג חנייבר בבקבוקי חרס מסורתיים, אפילו בארץ. השם "ג'ין" הינו שיבוש אנגלי של השם ההולנדי "חנייבר".
ג'ין מבוסס על דגנים, ומזוקק בזיקוק דודי כפול. לאחר מכן בגלל טעמו התפל של המשקה המתקבל מוסיפים תבלינים : בראשם הלענה, אשר מעניק למשקה את טעמו הייחודי, ובנוסף גם כוסברה, ערער, אירוס פלורנטיני, קינמון ועוד.
לאחר מכן מדולל הג'ין במים ומבוקבק לבקבוקים