יין מחומם - קוקטייל חורף
שכנינו האירופים, מעצם היותם אומות עם היסטוריה אלכוהולית מוקדמת יותר משלנו, שלא לדבר על מזג אויר מתאים, יודעים לנצל את האלכוהול בצורה מדהימה ולהתאים את אותם המרכיבים לאירועים, עונות ומצבים שונים. לדוגמא: במסעדות בספרד בקיץ תמיד יציעו סנגרייה קרירה (קוקטייל פירות על בסיס יין) ולעומת זאת בחורף, יחממו את אותו היין אם גם יתבלו אותו אחרת.
רכיבים :
בקבוק יין אדום יבש חם (מומלץ לחמם בסיר על אש נמוכה ללא הרתחה) תבלינים לפי הטעם — ציפורן, קינמון, אגוז מוסקט, סוכר
צורת ההכנה:
תוך כדי חימום היין מוסיפים את התבלינים ומערבבים, חשוב להקפיד שהיין לא יגיע לרתיחה. ניתן להגיש מקושט בעלה גדול ויפה של נענע בכל גביע, ובהחלט מומלץ קודם לכן לטבול את שפתי הכוס בסוכר גבישי מומס, לקישוט.