ערק עלית - ARAK
עראק (ערבית: عرق, תעתיק מדויק: עַרַק) הוא משקה אלכוהולי שהופק לראשונה בארצות ערביות ים תיכוניות כמו: ישראל, לבנון, סוריה וטורקיה. מקור השם עראק בערבית ומשמעותו היא "זיעה" (בשל תהליך הזיקוק באידוי וטפטוף).
את העראק מייצרים על ידי התססה וזיקוק של ענבים או תמרים וטפטוף הנוזל הנוצר בתהליך זה על עלי האניס המיובשים, שמקנים לו את טעמו הייחודי. המשקה המתקבל חסר צבע ובעל תכולת אלכוהול של 40% - 80%. צריכה מרובה עלולה להוביל להתמכרות ולנזקים בריאותיים לא מבוטלים.
את העראק נהוג להגיש ביחד עם מים וקרח ביחס של 1:2 לטובת המים. כאשר מעורבב העראק עם המים הוא משנה מעט את צבעו ללבן. ניתן גם להגיש עם נענע ולימון. לפעמים מוסיפים מקל וניל לבקבוק.