קמפרי - CAMPARI
750ml
קמפרי (באיטלקית: Campari) הוא השם המסחרי של ליקר העשוי מתערובת של עשבים, צבעו אדום וטעמו מר-מתוק. הקמפרי מיוצר במילאנו מאז שנת 1862, או אז הוכן לראשונה ב"קפה קמפרינו" בעיר. המתכון המדויק להכנת הליקר לא שונה מעולם והוא מהווה סוד משפחתי של משפחת קמפרי. לפי קבוצת קמפרי, יצרנית המשקה, משמשים בהכנתו 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים, תבלינים ופירות.
רכיבי הליקר מרוככים במים מזוקקים ואחר כך מעורבבים באתנול. את צבעו הייחודי מקנה למשקה צבע המאכל הטבעי קרמין (E 120), המופק מכנימות מגן מהמינים Dactylopius coccus וCoccus cactus. את הכנימות מייבשים בשמש ואחר כך טוחנים אותם. לאחר כמה ימים מסננים את התערובת ממשקעים שונים ומאחסנים אותה במיכלים גדולים שהפנים שלהם מזוגג, בהם התערובת תדולל במים ובתמיסת סוכר לרמת שתייה (תכולת אלכוהול של 25 אחוז). לאחר 30 ימי השהייה נוספים מסננים שוב את הנוזל ומוזגים אותו לבקבוקים.
הקמפרי הוא אפריטיף המעורר את התיאבון. ניתן להשתמש בו גם בקוקטיילים ובלונגדרינקס. בין הקוקטיילים הקלאסיים המשתמשים בקמפרי ניתן למנות את הקמפרי-סודה, קמפרי-אורנג, קמפרי-טוניק ואמריקנו.
באיטליה וכן במדינות אחרות נמכרות תערובות מוכנות של "קמפרי סודה" בבקבוקים קטנים דמויי חרוט.