בלנטיין - BALLANTINES
ויסקי (Whisky בסקוטלנד ובקנדה או Whiskey באירלנד ובארצות הברית) הוא משקה חריף נפוץ, המופק על ידי זיקוק סוגים שונים של דגנים אשר עברו תהליך הלתתה (תהליך בו מאפשרים לזרעי הדגן לנבוט ואז מייבשים אותם בחום גבוה ומפסיקים את הנביטה). לאחר הזיקוק, מיושן הנוזל בחביות עץ אלון לפרק זמן משתנה. אחוז האלכוהול ברוב מותגי הוויסקי עומד על 40. צריכת ויסקי, בדומה לצריכת משקאות חריפים אחרים, מביאה לשינויים התנהגותיים זמניים, ובכללם תחושה של התרוממות, שחרור ונינוחות וקירוב חברתי, אך גם פגיעה בשיקול הדעת והאטה משמעותית של זמן התגובה, ועלולה להוביל לשכרות. ריכוז האלכוהול הגבוה יחסית בוויסקי גורם לכך שהשפעתו זו ניכרת כבר בעקבות צריכת כמות קטנה ממנו: כמות האלכוהול בכוסית קטנה של ויסקי (30 מ"ל) זהה לכמות האלכוהול בפחית בירה (330 מ"ל) או בחצי כוס יין (100 מ"ל). נהוג לשתות ויסקי בכוסות מיוחדות, לעתים בתוספת של מעט קרח.