שרטרז צהוב - רך ומתוק יותר מקודמו. הושק לראשונה בעולם בשנת 1838.צרפת 40% אלכוהול עשוי בשיטה דומה לשרטרז הירוק ומכיל 40% אלכוהול בלבד שרטרז הוא ליקר עשבי בעל טעם ייחודי ומרתק, מכיל לא פחות מ - 130 מרכיבים בוטניים שונים, כולם חומרים טבעיים, ללא חומרי טעם וצבע מלאכותיים. שרטרז הינו ליקר העשוי על פי מתכון אורגינלי משנת 1605, אשר נרקח בנוסחה סודית כסם לחיים ארוכים במנזר שרטרז ליד פאריס. כיום, 400 שנים מאוחר יותר, הליקר עדיין עשוי על ידי 3 נזירים שתקניים, השומרים בקנאות על שתיקה ועל סודיות המרכיבים והמתכון. יש הטוענים כי אלו הם שלושת הנזירים המקוריים וזו ההוכחה לכך שהליקר אכן מאריך חיים, אולם עקב שתיקתם לא ניתן לאשש טענה זו.
אייריש קרים בילייס הינו ליקר קפה אשר מוצאו הוא מירלנד. הוא ליקר על בסיס שמנת, ויסקי אירי וקפה. אחד מסוגי האייריש קרים הידועים ביותר הוא אייריש קרים של חברת בייליס, שהיה הראשון שיוצר בשנת 1974. בתהליך הייצור של הליקר מחשמלים את המולקולות של השמנת והויסקי כדי שלא תיפרדנה זו מזו. נהוג לשתות אייריש קרים במגוון דרכים: כמשקה נקי, עם קרח, כחלק מקוקטייל או כתוספת לקפה במקום חלב וסוכר.
ליקר איטלקי מגרעין של משמש ושקדים המושרים בברנדי וסוכר. טעמו דומה לשקד והוא משמש בעיקר כמשקה קינוח. צורת הגשה: באולדפאשן בתוספת קרח וכמרכיב לקוקטיילים.
שרטרז ירוק – ליקר מיוחד ומלא עוצמה, 55% אלכוהול, בעל צבע ירוק זוהר טבעי לחלוטין. מכיל סוכר, אלכוהול ו130 סוגי צמחים ופרחים. שרטרז הוא ליקר עשבי בעל טעם ייחודי ומרתק, מכיל לא פחות מ - 130 מרכיבים בוטניים שונים, כולם חומרים טבעיים, ללא חומרי טעם וצבע מלאכותיים. שרטרז הינו ליקר העשוי על פי מתכון אורגינלי משנת 1605, אשר נרקח בנוסחה סודית כסם לחיים ארוכים במנזר שרטרז ליד פאריס. כיום, 400 שנים מאוחר יותר, הליקר עדיין עשוי על ידי 3 נזירים שתקניים, השומרים בקנאות על שתיקה ועל סודיות המרכיבים והמתכון. יש הטוענים כי אלו הם שלושת הנזירים המקוריים וזו ההוכחה לכך שהליקר אכן מאריך חיים, אולם עקב שתיקתם לא ניתן לאשש טענה זו.
אאוסנו רמזוטי, "רופא עשבוני", רקח בשנת 1815 את המשקה הזה, שנקרא עד היום על שמו. בין 33 המרכיבים העשבוניים השונים שלו, אפשר למצוא רוברב, קינמון, שורש גנציאן וקליפה מתפוזים מרים. הייצור כיום נעשה בדיוק לפי אותה נוסחה של סניור רמזוטי וההבדל היחיד הוא בכמויות: כיום, בשילטת פרנו-ריקאר, רמזוטי הוא אחד מהמשקאות ששייכים למועדון המליון היוקרתי. זהו המועדון של המותגים שמוכרים למעלה ממליון ארגזים של משקה בשנה. רמזוטי הוא אם כך דיז'סטיף חום, מתוק ומריר, עם טעמים בלתי ניתנים לפיספוס של תפוזים. כיום מתיחסים אליו גם כאל משקה של לפני האוכל, משהו שניתן לשתות על קרח, או לשלב בקוקטיילים מסוימים. אתם יכולים לנסות אותו עם מים מינרליים או לשלב אותו בקוקטיילים שזקוקים לבסיס מריר-תפוזי. נסו אותו גם עם מיץ תפוזים וקרח, עם לימון וסודה, עם טוניק, מיץ חמוציות וקרח ואפילו כחלק מסאואר — רמזוטי סאואר. רמזוטי מכיל 30% אלכוהול. החברה מייצרת היום גם גראפה וסמבוקה וכן משקאות Canei, שהם יינות מוגזים בטעמים שונים, שמשווקים בתור משקאות קייציים "קלים" יותר מיין.
יגרמייסטר - ליקר מתוצרת גרמניה בעל 35% אלכוהול מתבוסס על 56 מרכיבים שונים ,המקובצים מכל הקצוות , תבלינים נדירים , שורשים ארומאטיים יקרי ערך ,פירות אקזוטיים והמון המון תבלינים (שאם היינו יודעים אותם היינו עשירים עכשיו ). נוצר בשנת 1935 , 3 אנשים רק יודעים את הרצפט המקורי . ייגרמייסטר הוא ליקר בסטייל מתוק/מר שהמטרה שלו בכלל נועדה להגברת התיאבון והסדרת העיכול הדרך הכי טובה ליהנות ממש מהמשקה היא ישר מהמקפיא.
ליקר מיוחד שמצריך קיבה חזקה לשתות אותו. ואסור כמובן לשכוח את המשפט המדהים אשר מודפס על הבקבוק. "Made in hell, served in heaven ", פשוט מדהים. אני כמובן מדבר על ליקר WHY, למי שעדיין לא גילה. הליקר שבסיס טעמו מגיע מהפלפל האדום אשר נמצא בתוך הבקבוק ונותן טעם וחריפות מטורפים. את הליקר הזה הכינו שני ישראלים, (מי אמר ששום דבר טוב לא מגיע מהארץ הזאת?). הליקר תפס כל כך חזק בחצי שנה שנה האלו שהם אפילו החלו לייצא לחו"ל. טעמו של הליקר מתקתק בהתחלה ואתה אומר לעצמך ואוו ואז בשניה מגיע הקטע החריף שנשאר בשפתיים ובגרון למשך לפחות עשרים דקות שבהם אין לך מושג מה לעשות, מצד אחד אתה מת לשתות מים, בירה, בנזין או פשוט כל דבר אחר שיכול להעביר את החריפות האדירה, אבל מצד שני החריפות כל כך טעימה ויש ויגידו אפילו מענגת כל כך שהדבר האחרון שאתה רוצה זה שההרגשה הזו תעבור, אבל כל אחד והסטיות שלו. הליקר הוא ארבעים אחוז אלכוהול וכמו כל ליקר אחר הוא הולך מצויין בתור צ'ייסר עם בירה
פידג' תאנים הוא ליקר שעשוי מתרכיז תאנים אמיתיים ניתן להרגיש את טעם התאנים החושני והמרוכז. פידג' הינו מהווה סוג של מתחרה בפיג'לינג שכולנו מכירים וכיום הוא אחד הליקרים המובילים בברים . שותים אותו בדרך כלל נקי בצ'יסרים או שאטים. מומלץ מאוד גם לשתות אותו בתוספת של סאוור או ספרייט . טעמו הוא עדין בשל היותו יחסית עדין באחוזי האלכוהול שהם 20% אבל כך הוא נהפך להיות משקה לכולם....
פידג' אבטיח הוא ליקר שעשוי מתרכיז אבטיחים. טעמו הוא קיצי וכיף לשתות אותו בים כשהוא מוגש קר . פידג' הינו מהווה סוג של מתחרה בפיג'לינג שכולנו מכירים וכיום הוא אחד הליקרים המובילים בברים . שותים אותו בדרך כלל נקי בצ'יסרים או שאטים. מומלץ מאוד גם לשתות אותו בתוספת של סאוור או ספרייט. טעמו הוא עדין בשל היותו יחסית עדין באחוזי האלכוהול שהם 20% אבל כך הוא נהפך להיות משקה לכולם....
בשנת 1849 שני אחים, שניהם קונדיטורים מפורסמים , אדולף ואדוארד-ז'אן קואנטרו (Cointreau), הקימו מזקקה בעיירה אנג'רס (Angers) באזור אנז'ו (אזור עמק הלואר) בצרפת. הם ייצרו ליקר תוך שימוש בפירות האזור. ב- 1875 אדוארד קואנטרו, בנו של אדוארד-ז'אן, ייצר ליקר ייחודי בטעמים מרירים-מתוקים מקליפות תפוזים, מסוגים שונים של תפוזים, אותם ייבש בשמש. לליקר קרא קואנטרו. הליקר שהתקבל היה צלול לחלוטין, דבר די נדיר באותם ימים. אדוארד היה איש שיווק יוצא מן הכלל וכדי לייחד את הליקר שלו ממוצרים מתחרים בשוק הוא ייצר בקבוק מרובע, בצבע ענבר. אדוארד לא עצר בבקבוק וגם המיכלים, המבנים במפעל, כל דבר שהיה לו קשר ישיר לליקר קואנטרו, נבנה בצורת הבקבוק – מרובע ! יותר מכך – ב- 1899 אדוארד היה הראשון בהסטוריה שהקרין סרט פרסומת בבתי הקולנוע. ב- 1923 קואנטרו היתה לחברה מכובדת המוכרת את הליקר המפורסם בכל אירופה, ארה"ב, קנדה ואמריקה הלטינית. בנו של אדוארד, אנדרה, החליף את אביו והמשיך לנהל את החברה בהצלחה רבה. המתכון של קואנטרו כמו גם שיטות הייצור הינם סוד משפחתי, מותרים סיורים במזקקה לציבור אך הצילום אסור כדי למנוע חיקוי של תהליך הייצור.
דרמבוי (Drambuie) הוא ליקר העשוי מדבש, ויסקי סקוטי, ותערובת תבלינים ועשבי תיבול. הדרמבוי מיוצר באי סקאיי בסקוטלנד, ומקובל לשתות אותו "נקי", עם קרח, או כמרכיב בקוקטיילים, כמו למשל 'מסמר חלוד'. הדרמבוי מכיל 40% אלכוהול - חוזק גבוה יחסית לליקר. הדרמבוי הומצא על ידי הנסיך צ'ארלס אדוארד סטיוארט, המכונה "בוני פרינס צ'ארלי", בעת שלחם בקרב קלודן כנגד האנגלים בשנת 1745. הנסיך וחילו הובסו בקרב, אך המתכון לליקר נותר. "דרמבוי", בגאלית עתיקה פירושו "המשקה המספק".
הסיפור של רויאל שמבורד מתחיל בסוף המאה ה – 17 בעמק הלואר. בשנת 1685 ביקר לואי ה-14 בשאטו שמבורד, מהטירות המפורסמות ביותר באזור. כדי להרוות את צמאונו אספו משרתיו של המלך פטל יער שחור, הנפוץ באזור, ורקחו עבורו ליקר סמיך ועשיר בטעמים. הליקר של שאטו שמבורד, הפך להיות הליקר החביב על המלך וכיאה למשקה ממעמד האריסטוקרטיה, נודע מאז בכינוי "הליקר המלכותי של צרפת". (ROYAL CHAMBORD) שמבורד ליווה את המלכים לואי ה-15 ולואי ה-16 בתקופת שלטונם גם כן, ואומץ דרך כך ע"י האצולה הצרפתית. לאורך כל השנים נותר הייצור של שמבורד בידיים פרטיות והידע הועבר מדור לדור בטירה במשך למעלה מ-300 שנים. ב-30 השנים האחרונות באה לשמבורד פריחה מחודשת ומרשימה המצדיקה את המוניטין שיצאו לו בסוף המאה ה-17 ותחילת המאה ה-18. בברים של ניו-יורק ושל לונדון הפך שמבורד למרכיב פופולארי מאוד בקוקטילים. עד היום מיוצר שמבורד באותה דרך שהפכה אותו לסמל צרפתי לחיים הטובים. לפטל יער שחור מוסיפים וניל, דבש וצמחים ארומטיים שונים ומגוונים. את כל אלה משרים בקוניאק איכותי ואז מזקקים את כל המרכיבים בזיקוק עדין ואיטי המבטיח את מיצוי הטעמים והאיזון ביניהם באופן מקסימלי ומוסיף את הסיומת העדינה והנעימה של המשקה.
ליקר דבש איכותי המיוצר בגרמניה מתחילת המאה ה-15 על פי מתכון סודי העובר מדור לדור. פירוש שמו הוא צייד הדובים , והוא מכיל 35% אלכוהול וכשר לעומת חברו הייגר.
פסואה הוא ליקר צרפתי בטעם פסיפלורה המכיל 20% אלכוהול. הפסואה מיוצר מזה 20 שנה ומגיע בבקבוק שחור. ישנן עוד 3 גרסאות של הליקר שבהן משולבים טעמי אננס,מנגו וקוקוס.
ליקר שרידנס הוא ליקר קרם המבוסס על וויסקי אירי. שרידנס הינו ליקר בעל שני צבעים שנובעים משני משקאות שונים המבוקבקים בבקבוק כפול מיוחד. ליקר שרידנס הוא בעל שני מרכיבים עיקריים, החלק הכהה (19.5% אלכוהול) שטעמו טעם קפה, שוקולד וויסקי והחלק הלבן (17% אלכוהול) שטעמו טעם וניל, שמנת ושוקולד לבן. פקק הבקבוק מעוצב כך שבכל מזיגה תימזג כמות גדולה יותר של הליקר הכהה הכבד יותר וכמות קטנה של הליקר הלבן שבזכות משקל סגולי נמוך יותר יצוף בכוס מעל הליקר הכהה. מה שיוצר משקה בעל שתי שכבות בצבעים שונים ובטעמים שונים בכוס אחת. שרידנס מיוצר בדבלין, אירלנד משנת 1994 וכבר עם הצגתו לשוק נחל הצלחה מסחררת. למרות חזותו הגימיקית של המשקה מדובר בליקר משובח ורציני. בגלל צורתו המיוחדת של הבקבוק המכיל בעצם שני בקבוקים נפרדים המוצמדים ביחד, מבוקבק כל בקבוק באופן ידני.
הייגרטרום הינו מתחרה של הייגרמייסטר הגרמני יתרונו הוא שיש עליו חותמת כשרות וניתן להשתמש בו באירועים בארץ. לעומת הייגרמייסטר שאיתו יש בעית כשרות כלשהי, הייגרטרום דומה נורא בטעמו לייגרמייסטר המקורי אך פחות איכותי ומרקם יותר סמיך ותרופתי המתכון הסודי של הייגרמיסטר הומצא כבר בשנת 1934 על ידי קורט מאסט. המתכון המדויק של רקיחת הייגרמיסטר מפורסם באתר- www.patet.com. נראה לכם באמת, יה פאתטים? המתכון נשאר סודי עד היום. 2) אני בטוח ששמעתם הרבה פעמים שהייגרמייסטר מורכב מכל מיני רכיבים, אז הגיע הזמן לעשות לזה סוף: הייגר מורכב מ 56 סוגים שונים של שורשים, עשבים, תמציות קליפות עץ, תמציות פרחים, קינמון מסרי לנקה, תפוזים מאוסטרליה, עשבי ג'ינג'ר מדרום אסיה וזעפרן מספרד. אלו בערך הדברים שייגרמיסטר מסכימים לספר לנו, כל שאר המרכיבים נשארים סודיים ולכל מדינה שתגיעו תזכו לשמוע את הגרסה המקומית לשמועות על מה שמכיל המשקה. 3) אפרופו שמועות- הזדונית ביותר מספרת שהמשקה מקבל את הצבע השחור שלו בגלל שבמשקה מעורבב דם של איילים. מגניב, נכון? 4) כל מרכיבי המשקה מגיעים מספר פעמים בשנה למפעל המרכזי של ייגרמייסטר שממקום בגרמניה בעיר Wolfenbüttel. הם נבדקים ונשקלים בקפידה לפני שבכלל נשלחים לעיבוד. 5) לאחר שעברו את בקרת האיכות הקפדנית, נשלחים המוצרים לטחינה. לאחר שניטחנו וסוננו, מעבירים את התמצית למיכלים ענקים שם היא מעורבבת עם אלכוהול ומים ונשארת שם למשך יומיים-שלושה בשביל התסיסה. התהליך הזה חוזר על עצמו כ-6 פעמים לפני שהתוצר הסופי מועבר לתחנה הבאה. 6) בתחנה הבאה מועברת התוצאה לחביות עץ ענקיות שביחד יכולות להכיל יותר מ-3.5 מליון ליטר (!). התמצית מאוחסנת בחביות עץ למשך שנה לפחות.במהלך השנה התסיסה של האלכוהול נמשכת והתמצית זוכה לקבל גם את הטעם המיוחד שפולט העץ של החביות. 7) לאחר שנה מועברת התוצאה שוב פעם לסינון ואז מוסיפים לה סוכר, קרמל, מים ועוד אלכוהול ואז נחשו מה קורה? נכון-שוב שולחים את התמצית לסינון ורק אז הייגרמייסטר מוכן להישלח אל הבקבוקים הירוקים. 8) אגב בקבוקים ירוקים- כל בקבוק נבדק בקפידה על ידי צוות של בקרת איכות בשביל לוודא שחס ושלום אין איזושהי בעיה בבקבוק. 9) למרות שהתהליך הזה נראה ארוך ואינסופי, חברת ייגרמייסטר מסוגלת להנפיק יותר מ 370,000 בקבוקים של המשקה ביום בשלושה מפעלים שונים בגרמניה. 10) פירוש השם Jägermeister באנגלית הוא Hunting Master ומיד תבינו למה קורט מאסט החליט לקרוא לו כך. 11) קורט מאסט היה נודע באהבתו לצייד ולטבע והושפע מאוד מסיפורו של סיינט הובירוטס. האגדה מספרת שסיינט היה עצוב ומתוסכל מהחיים לאחר מות אשתו, והחל לצוד בשביל לחפש תעסוקה. בערב חג המולד, בעודו מטייל בטבע ומחפש משהו לצוד, נתקל באייל שבין קרניו ראה את הצלב הבוהק. האירוע השפיע על סיינט עמוקות, והוא החליט לעזוב את הצייד ולהצטרף אל הכנסייה כדי לעזור לאוכלוסיה נזקקת, עד שבסופו של דבר סיינט קודם לדרגת בישוף. הפיכתו המהירה של סיינט ליבשוף גרמה לקורט מאסט לבחור בסמל הצלב אותו תיאר סיינט. 12) כבר בסוף השנה הראשונה להמצאתו של המשקה, נכנס הייגמיסטר בשנת 1935 להפצה בשוק הגרמני. 13) רק 29 שנים מאוחר יותר, בשנת 1964, הופץ הייגרמיסטר לראשונה מחוץ לגרמניה. הולנד הייתה המדינה הראשונה, שנתיים לאחר מכן גם איטליה זכתה לאפשרות לטעום וליהנות מהמשקה.) רק בשנת 1971, לאחר שזכה המשקה להצלחה באירופה, החליטו מנהלי החברה לנסות את מזלם בארצות הברית. הכניסה לשוק האמריקני הייתה תחילתה של הצלחה ענקית. הייתם מאמינים שרק בשנת 2003 הגיע המשקה למקסיקו? כנראה שרק אז נמאס להם מהטקילות המסורתיות. 16) כיום ארצות הברית נמצאת במקום הראשון בכל מה שקשור לצריכת ייגמייסטר. אחריה ניצבת איטליה במקום השני והולנד במקום השלישי. המשקה נמצא במקום ה-13 ברשימת משקאות האלכוהול הנמכרים ביותר בעולם.
ליקר אמריקאי מתוק ועתיק, המבוסס בניגוד לדעה הרווחת על אלכוהול נייטרלי המתובל ביותר מ- 100 סוגים שונים של תבלינים. הליקר כשר. הטעם בולט של הליקר הוא אפרסק ותפוז. צורת הגשה: בכוס אולדפאשן נקי או עם קרח.
בנדיקטין - ליקר על בסיס ברנדי המיוצר בצרפת מ-27 סוגי צמחים. הליקר מבוסס על אלכוהול נייטרלי שמופק מסוכר סלק, ובו מושרים עשבי התיבול השונים. כמו כן, הוא מיושן במשך מספר שנים בחביות עץ אלון. משך הכנת כל בקבוק הוא 7 שנים. ההיסטוריה של משקה הבנדיקטין החלה במהלך תקופת הרנסאנס כאשר נזיר בנדיקטיני יצר משקה המורכב מתערובת של 27 צמחים ותבלינים מארבעת קצוות העולם. המשקה הפך לפופולרי מאוד בחצר המלך ועד מהרה הפך למפורסם והמשיך להיווצר בידי הנזירים הבנדיקטינים עד לסוף המאה ה-18. במהלך המהפכה הצרפתית, כמעט ואבדה נוסחת המשקה הייחודי כאשר אספן ספרים בורגני קנה את ספר הרישומים מהמנזר שהכיל בתוכו את המידע. האספן שלא ידע על האוצר המוחבא בידו השאיר את הספר בספרייה אשר בביתו שנים ארוכות עד שקרוב משפחתו, אלכסנדר לה-גרנד, מצא את נוסחת המשקה בין הלחשים שבספר והחליט על ייצור מיידי של המשקה הישן וקרא לו "בנדיקטין". עד שנת 1873 הפך המשקה לפופולרי וייצרו כמאה וחמישים אלף בקבוקים ממנו באותה שנה, כתוצאה מכך החליט אלכסנדר לה-גרנד על הקמת חברה לשיווק הבנדיקטין וייצורו. בשנת 1882 אף הוקם מוזיאון מיוחד לייצור הבנדיקטין אשר שם הוא ממשיך להיות מיוצר אף כיום. כל בקבוק בנדיקטין נושא את ראשי התיבות D.O.M שמשמעותם "Deo Optimo Maximo" או בעברית "אלוהים, הטוב, האדיר".
ליקר קוקוס מפורסם שמיוצר באיים הקריביים, הוא מבוסס על רום, חלב קוקוס וסוכר. הוא מאופיין כמשקה קיצי ומשמש כבסיס לקוקטליים רבים. הוא החל את דרכו בשנת 1980 כאשר פרץ מגבולות האיים והגיע לארצות הברית, והתפרסם בעיקר בזכות הבקבוק הלבן החלק שלו עם ציור השמש ושני עצי הדקל. ישנם ארבעה סוגים שונים של המשקה : הראשון, המפורסם בבקבוק הלבן, השני, בבקבוק צהוב בטעם אננס, השלישי, בבקבוק כתום בטעם מנגו והרביעי, בבקבוק ורוד שנושא את התווית "פרי התאווה".
אוניקום (בהונגרית: Unicum) הוא ליקר עשבים מתוק-מריר שפותח לפני למעלה מ-200 שנה. הוא אפריטיף ודג'סטיף ונחשב למשקה הלאומי של הונגריה מאז 1840, ובעבר היה המשקה הלאומי של האימפריה האוסטרו הונגרית. האוניקום מיוצר על ידי חברת צוואק (Zwack) לפי מתכון שנשמר בסוד אך ידוע שמכיל יותר מ-40 סוגי עשבים והוא מיושן חצי שנה בחביות מעץ אלון. אחד ממאפייניו המוכרים הוא צורת הבקבוק המיוחדת: בקבוק נמוך ופחוס שעל תוויתו צלב אדום-לבן. [עריכה] אגדת האוניקום על פי האגדה, מקור השם אוניקום (שמשמעו "מיוחד במינו" בהונגרית) ביוזף השני, קיסר האימפריה הרומית הקדושה (1790-1741) שחיפש משקה חדש שבעזרתו יוכל לעכל את הסעודות המפוארות שערך. ב-1790 הכריז המלך על תחרות שבה השתתפו משקאות רבים. כשטעם מהאוניקום, שיוצר על ידי הרופא המלכותי דאז (שהיה אחד מאבותיו של מייסד חברת צוואק), אמר "!das ist unikum" ("זה מיוחד במינו!"). ומאז נקרא המשקה כך.
קלואה הוא ליקר קפה, שמוצאו במקסיקו. הליקר מכיל לרוב 26.5 אחוז אלכוהול והוא מופק מזן הקפה ערביקה. בקבוק הליקר חום כהה ועליו תווית צהובה וכיתוב בצבע אדום. הליקר משמש כדיז'סטיף עם או בלי קרח וכן בקוקטיילים רבים ובעיקר קוקטיילי שמנת. פולי הקפה נקראים "פולי ההר הכחול", ומקורם באפריקה.
משקה חדש וצעיר אשר החל את דרכו בגרמניה בשנת 1993, הוא מורכב מוודקה איכותית בשילבו של תמציות תאנים טבעיות. משקה שמצויין לשלב אותו בקוקטיליים , הוא מכיל 20%אלכוהול ונהפך לאחד המשקאות "החזקים" בפאבים.
פרנג'ליקו (Frangelico) הוא ליקר אגוזים איטלקי עם תוספת קרמל, המכיל 24 אחוז אלכוהול. הליקר נוצר בשנת 1980 על–ידי חברה איטלקית. כדי לייחד את המשקה הוענקה לבקבוק דמות נזיר וכדי לבאר בחירה זו טענה החברה כי הוא מבוסס, כביכול, על ליקר אגוזים ופירות יער שיצר נזיר מן מאה ה-17 בשם אנג'ליקו. באיטלקית, משמעות המילה fra היא "אח", כלומר נזיר. כאשר מחברים את השם האח אנג'ליקו מקבלים פרנג'ליקו. פרנג'ליקו נחשב לליקר איכותי וקל לשתייה, בגלל טעמו המתוק שאינו מסגיר את היותו משקה בעל ריכוז אלכוהול גבוה.
אמרולה הוא פרי עסיסי ממנו מכינים מאכלים רבים. את הסגולות האלכוהוליות שלו גילו לאחר שפילים שאכלו את הפירות שנפלו לקרקע והחלו לתסוס,התהלכו שיכורים בג'ונגל. לפי האגדה, בני המזל האוכלים מהפרי אמורים להחלים ממיחושים למיניהם. ליהנות מפוריות רבה ואף לזכות בנישואים מוצלחים. המשקה דומה מאוד לאייריש קרים, אך טעמו פירותי יותר. צורת הגשה : בכוס אולדפאשן בתוספת קרח או קר ישירות מהמקרר אך כתוספת לקפה.